Korrosion vs. Rust – hvad er forskellen?


Categories: Korrosion, Rensning, Produktion, Datacentre, Vindmøller og vedvarende energi, Marine og offshore, Sundhed og pleje, Skoler og universiteter
 

Corrosion Rust

Korrosion og rust er ofte anvendt vilkårligt. Men hvor korrosion og rust begge er et resultat af oxidation (hvor et element reagerer med oxygen), er der forskel på dem. Korrosion påvirker mange typer objekter, mens rust kun påvirker jern og legeringer så som stål. Derfor er rust en form for korrosion selv om det specifikt referer til oxidering af metaller, der indeholder jern.

Tabellen nedenfor angiver forskellene på korrosion og rust.

KORROSION VS. RUST

KORROSION

RUST

Korrosion indeholder rust

Rust er en korrosionstype

Korrosion er en proces, hvor visse materialer, metaller og ikke-metaller forringes på grund af oxidation.

Rust er en form for oxidering af jern som sker grundet luft og fugt.

Korrosion sker på materialer såsom keramik eller polymere.

Rust sker på overflader af jern og legeringer.

Korrosion kræver overflade eksponering til luft og kemikalier.

Rust kræver overflade eksponering til både luft og fugt.

Afhængig af materialet kan korrosion fremstå med forskellige farver såsom blå og grøn.

Rust har altid en orange og brun farve.

 

For mere information om korrosion og rust, se vores artikel, Korrosion – Påvirkning på Metaller & Elektrisk Udstyr, Processer og Forebyggelse. Du kan også tilmelde dig vores webinar om korrosion her.

 


OM FORFATTEREN

Af: Amir Rubin

Amir Rubin er elektroingeniør og har 18 års erfaring i, at undersøge og vurdere skader på hightech elektronik, elektrisk- og mekanisk udstyr, som er påvirket grundet brand, vand eller anden kontaminering. Som Senior teknik-konsulent hos Envista Forensics har Amir Rubin i mere end 10 år foretaget hundredvis af præcise og uddybende udstyrsundersøgelser, for at bestemme skadenr omfang, reparation- og renovering potentiale samt identificere kosteffektive løsninger for at imødegå kritiske forretningsstop. Amir Rubin har udviklet procedurer til at udføre korrekt dekontaminering, testning og reparation, hvilket inkluderer, at arbejde direkte med ejere af udstyr, deres tekniske repræsentanter samt producenter for at succesfuldt løse skader på teknisk udstyr. 
Se alt »
 
Få den hjælp du har brug for

Læs mere om vores renoveringservice, vedligeholdelservice, beredskabsrådgivning og mere.

Kontakt »